Ingen panik!

Det är lugnt, var och pratade med kvinnan på studiekansliet idag. Hon hade hört av praktikkordinatorn att jag hoppat av. Praktik kordinatorn i sin tur hade hört det av en på praktik stället jag egentligen skulle vara på, som i sin tur hört det av en som skulle vara på praktik där samtidigt som mig. Snacka om invecklat! Men är allt som det ska igen. :)

Svärmor och svenskarna var just på besök. Riktigt nice! Svenskarna behövde nog få vara ut och köra till storstaden Vasa! :D

Imorgon kommer Älskade Majda på besök! (För de som inte visste är majda min högstadiekompis som är väldens absolut bästa kompis! ) Då ska Emelie och jag skryta om Vasa allt vad vi bara hinner och kan, vi försöker nämligen få Majda att lämna åbo och flytta närmare oss! Om Majda flyttar hit kommer hon, jag, mli å malin att ha tjej kvällar typ alla kvällar! :P

Nu är sängen nästa! Tack och gonatt!

Vad är detta?!

STUDIEAVBROTT
Studerande som ämnar avbryta sina studier vid yrkeshögskolan, bör anmäla detta på för ändamålet fastställd blankett. Om en person som avbrutit studierna på nytt vill inleda studier vid yrkeshögskolan  bör personen ansöka om studieplats via gemensam ansökan.
H/Studiekansliet

Avbryta mina studer?! Nä, de hade jag inte tänkt. Bara för att jag inte går kurserna som står på min läseordning, utan tar andra kurser betyder det vel inte att jag vill avsluta mina studier! Så det är så!

Vårkänslor.

Oijjoijj, det är vår i luften! Evelina njuter!
Jag vill köpa tulpaner men får nog vänta på att studiestödet kommer. Snön smälter i stan, vilket leder till att parkeringen utanför huset är en enda stor sörja. Fast det finns två lediga bilplatser så kan man inte parkera där, för om man motförmodan faktist skulle ta sig in där skulle nog bilen sitta fast till Juni.

Evelina: Åh, ditt ansikte je som e bebi achul!
Anders: VAH?! Sir ansikte mett ut som e bebi achul?! :O

Eh, ja mena ju att e va lika lent som e bei achul.. Nåja..

Bmi

Evelina och Anders mäter bmi på internet.

Anders: Jeijj, ja je normal vikti
Evelina: Men älskling fö mieg je du över-viktig! :D

Jag kan det här med komplimander.

Sjuk.

Jag vet att jag inte varit så aktiv på sistone men jag har helt enkelt inte orkat. Det ä tungt att vara sjuk. Och det har hänt absolut ingenting! Ska vel börja packa lite och dra oss mot Närpes så småning om.


Och i brist på annat får ni en bild på min nya hurts. :P


Dåligt att lämna in skoluppgifter i tid?!

Jaha, undra på att jag varit trött,slö och på dåligt humör den här veckan. Jag har feber. Hade tänkt storstäda den här veckan men har skjutit upp det nu i flera dagar p.g.a att jag inte haft årk helt enkelt. Å de blir nog ingen storstädning idag heller.

Var till skolan ett varv för att lämna in photoshooten idag, och gissa om inte deadlinen blev uppskjuten ännu längre!! För att vissa inte hade fotograferat klart än, som vi skulle ha haft färdigt förra veckan. Så arbetet som skulle varit in 17.3 ska tydligen inte vara färdigt före 7.4!! Jag blir så arg på sånt där, en deadline är en deadline och den är inte flyttbar. Nu har vi stressat i onödan med att få fram en ny modell då "orginal" modellen var sjuk. Skulle vi vetat det här från början skulle vi valt en dag med vackert väder och haft mycket mera tid för att planera igenom uppgiften.  Plus att läraren nästan blev pluttig för att vi gjort uppgiften färdig och bryde sig inte alls i att vissa inte ens fotogrferat ännu!

A R G!


Sjuk värld vi lever i!

Det är en sjuk värld vi lever i. Kan man lugnt konstatera.
Hur kan det anses vara helt okej att slå kvinnor?! Och hur kommer det sig att kvinnan är mindre värd än manen? Hur skulle inte världen se ut utan kvinnor?!

Blir jag rik skall jag köpa lastbils lass fulla med boxningsäckar och köra ner dom till mellan östern. Så får dom något att ta ut aggressionen på istället för på kvinnorna!

Show

Idag blir det show. Muskikkårsshow. De blir nice!
Ikväll gissar jag att vi letar reda på våra vänner och far ut en stund. Kanske logen, får se.
Imårgon blir det släkt middag hos mor och far! De blir också riktigt nice!

Det blev det att åka och köpa en ny ring åt bilen igår. Visade sig att ena ringen höll på att sprängas. Därav ha ratten skakat. Och igår var det inte bara ratten, utan hela bilen som hoppade. :) Passligt omskakade före vi var framme i Närpes. 

Nu, halpa halli och köpa vit sprayfärg åt min välkommen skylt jag håller på med.


HairopenDet här shoppade jag då Emma och jag var till Helsingfors i söndags. Ett stycke nackspegel, två förpackningar knivblad, 6st flaskor www professional infinité hårspray, två flaskor Mimo shampoo, Xclusive summer rain shampoo & conditioner, Svart grå och ljusbrun ögonbryns färg av RefectoCli och oxidant åt färgerna. Jag köpte även en till sak men den får vara hemlig tillsvidare. Skulle det inte varit så tungt att gå och bära på allt så skulle jag säkert ha köpt mer.
|18|03|2010|

VAH?! Min telefon ha fått spunk! Den påstår att det är Tordagen den 17 Mars 2010 idag! (Därav den felaktiga rubriken i föregående inlägg) Men enligt mig och min kalender är det Torsdagen den 18 Mars 2010 idag!
Måste starta om den... Hoh, den repade sig! De var nog bara en tillfällig sinnesförvirring den fick.


På dagens program står det:
* Jobba med gatumodeboken (Emelie, Malin, Hampus, Sara, Andreas jag ska ta kort på er, bara så ni vet!)
* Fixa bilder till stilplaneringen på Henrika
* Fixa ansikts/kroppsforms pappret
* Planera en stilplanering på ?
* Hämta ut photoshoot bilderna från framkallningen! Exaijted! :D
* Köpa nya hårfärger
* Koll Heroes med Julia?

16|03|2010

Idag hade vi tydligen ingen fotolektion som vi trodde, men Emma och jag fixade klar våra bilder iaf. Så nu är dom på framkalling. Och nästa Torsdag skall vi lämna in dom så DÅ kommer jag att lägga in biderna åt er!

 

Tulpanerna jag köpte igår.

 


Födelsedag.

Evelina vill ha då hon fyller(6.4):

*Pengar till bilförsäkringen
*En bra dagkräm för känslig hy (från apoteket)
*Ögonskuggor i alla världens färger (men mest bruna nyanser)
*Ny(a) navkopp(ar) 13 tum
*Digital stektermometer
*Smycken i alla de former(inte guld), gärna kort halssmycke.
*Högtalare till bilen
*Prenumeration på cosmopolitan
*Presentkort till tex. Gina trico, veromoda, hemtex, blossom, j&c, Onnensydän, Säde m.m
*En trevlig parfym som tex. marcopolo
*En elvisp


Helsingfors / Åbo

Oij, det har varit en intensiv helg!

I fredags tog Anders och jag pick och pack och for ner till Åbo för att hälsa på André och Malin. Vi gick till Koulu, en gammal skola som byggds om till ett ölbryggeri/ en bar, riktigt nice place! Och efter att ha sovit ett par timmar hos André och Malin steg vi upp och for till Ikea. Där köpte jag min efterlängtade hurts! Och lite annat sått och gott. Ni ska få en bild på hurtsen senare. Före vi begärde oss hem mot Närpes träffa vi bästaste Majda! <3 Så roligt att träffa henne!

På söndags morgonen tog jag och Emma tåget (från Seinäjoki) till Helsingfors. Och efter att ha gått vilse lite hittade vi till Hairopen, en mässa för frisörer. Nice! Roligt att få shoppa loss. Jag köpte en nackspegel jag skall hänga på min nya hurts,flera schampo flaskor, massvis med hårspray, ögonbryns/ögonfrans färg , en födelsedagspresent och nya knivblad. Jag hittade dock ingen ny sax.. När vi var klara på mässan sprang vi på stan tills tåget gick.

Nu sitter jag i skolan på datatimme. Lektionen har hållit på i en timme men ännu sittar alla och bloggar och på facebook.. Totalt onödig lektion..

P H O T O S H O O T

Igår hade Emma och jag vår photoshoot. Och antingen är vi sjukt bra på att styla och ta kort, eller så var stället perfekt, eller så hade vi sjukt SNYGGA MODELLER! (Jag gissar på alla tre ;P) Vi är jätte nöjda med bilderna!

Tack Mli å Bina för att ni är så snygga och ställer upp i vått och torrt! :D Ni är guld värda!

Jag förstår att ni alla vi se slutresultatet av photoshooten men ni får ha tålamod. Vi vill inte visa bilderna före alla andra i klassen tagit sina kort.


Tomat med mozzarella ost.

Det här,  biffar, färsk pasta och rosépepparsås fick jag avnjuta när jag kom från skolan igår. Anledningen var att jag på morgonen inte hittade min bilnyckel och misstänkte att Anders råkat ta med den till skolan. Då jag skulle ringa och få mina misstankar bekräftade började det ringa i arbetsrummet.. Började känna mig stressad och irriterad och skulle just ringa till klasskompisarna som skulle åka med mig, och ställa in skjutsen, då jag kom på att jag har extra nyckel i stan! Hoh! :) Anders hade tydligen trott att jag skulle bli arg och förberett sig för det värsta. Tror jag skall smyga ner nyckeln i hans ficka med flit nån gång! ;DBläh!

Sitter i skolan och har världens tråkigaste datakurs. Jag vill inte! Då vi slutar ska Emma och jag och kolla in stället vi skall fotografera vid på onsdag. :)

Sol, sol älskade sol.

I Lördas var A&M, H&E och A&Jag ner till nämpnes igen, en bit utanför villan. Vi grillade korv och grisinrefilé och drack varm choklad. Och det var så vackert! Här får ni se lite hur mysit vi hade det.


Och här om dan då jag skrev jag skulle åka till skogs på kaffe blev det inte bara att fara på kaffe, det slutade med att jag släpade bort riset pojkarna lämnade efter sig. Måste ju reda upp det dom stökade till! :) Skönt att få röra på sig lite och vara ute i det vackra vädret!

 


Sportlov

Ojdå, det är ett tag sen sist. Jag har haft fullt upp med roligare saker än att sitta framför datorn.

I onsdas planerade jag och Emma vår fotoshoot vi skall göra. Så nu har vi på klart var vi skall ta bilderna och hur sminket, håret och kläderna skall vara. Och vi vet vem vi skall ha som modeller, men jag tänker inte avslöja något ännu. Ni får vara tålmodiga.

Igår var Hampus, Emelie, Anders och jag ner till villan i Nämpnes och kollade läget. Hjälp vad mycket snö säger jag bara!! Vi gick ut på isen och sökte sedan skydd mot vinden bland vassen och snödrivorna, där vi grillade varsin korv. Men det var inte världens lättaste projekt att ta sig dit och tillbacka kan jag då säga! Tycker du att det är tungt när snön går upp till knänan? Testa då när snön går över höften! På något ställe måste vi krypa fram för att inte fastna helt. Tungt men skönt och vackert! Jag hade som vanligt inte med kameran men Emelie knäppte någon bild så ni kan ju kika in här och se ifa hon satt upp någon bild.

Nu bär det av till skogs för att dricka kaffe med skogshuggarna Anders och Kjell som har paus. :)

Hjälp mej!

Jag skippade skolan idag, delvis pågrund av den ekonomiska krisen jag befinner mig i och delvis för att jag också vill ha sportlov! :P Den här veckan är skolans matsal stängd. Vilket jag tycker är totalt fel,för inte ens caféterian är öppen. Hur skall man kunna vara i skolan 9-16 utan mat?! Jag har ju svårt att klara mej på ett mål mat på den tiden!! Jag skulle ha förstått om skolan låg i centrum och det fanns matställen näratill. Men nej, skolan ligger mitt ute i ingenstans i ropanäs. Och där finns ETT STYCKE kotipizza, skall hela skolan gå dit och äta kl 12?! Och vem vill och har råd att äta pizza en hel vecka?!

Så dagens program blev att sätts igång med det här att starta eget företag. Vilket inte alls känns som min grej, men vad gör man inte för pengar. :P  Men jag har stött på ett STORT problem. Jag måste ha ett namn på mitt stackars lilla företag! Och jag vill ha ett bra namn. Eller roligt. Och det behöver inte alls heta något med Evelina, utan kan vara vad som helst bara man förstår att jag är frisör. Så nu utmanar jag DIG att skriva ditt namnförslag som en kommentar till det här inlägget. Vem vet, jag kanske väljer just ditt förslag!

Så låt fantasin flöda! :)

RSS 2.0