Ps. I Love You!

Igår kväll kom bina på besök. Efter att ha uppdaterat varandra om vad som hänt sedan sist bestämde vi oss för att kolla Ps. I love you. Och ja, det var nog tur att igen såg oss för vi satt och stor pjulade och skattade genom hela filmen! Den var så värklig. Filmen handlade om en kvinna som förlorar sin man och hur hon handskas med hans död och hur hon lär sig att gå vidare. m.m. Ni måste helt enkelt se den!

 

Så nu har jag bestämt att vi skall slänga ut bokhyllan Anders inte tycker om och att jag aldrig mer skall klaga på disken som samlas på hög(okeij, ja skall försöka iaf.) För tänk om nåt skulle hända honom och jag har gått och surat över disken hela tiden!

 

Nu: kolla film och tycka synd om mig själv för att jag inte har något vettigt att göra ikväll.

Imorgon: Tropiclandia med Jonna! :) Tror det är typ ett år sedan jag var till tropiclandia så de ska bli skoj!


INOA L´Oréal

Igår var jag på en Inoa skolning. Inoa är en ammoniak fri färg som är lätt att applicera och är så gott som doftlös. Riktigt nice faktist! Ofta tycker jag att skolningarna är långtråkiga och att frisyrernna de visa inte fungerar i praktiken. Men inte den här gången! Fast kursen va finsk (som vanligt) var den riktigt intressant! Bra med lite inspiration ibland! Jag blev faktit riktit sugen på att testa Inoa färgerna.

Sen var det skojj att se sina gamla frissa lärare och andra bekanta.

Språkproblem..

Föreställ dig att du sitter på en föreläsning som går helt på grektiska. Du fårstår inte ens när föreläsaren presenterar sig själv. Och du måste sitta och lådsas se intresserad ut för att inte få kalla blickar av din lärare. Du ska sitta stilla i två och en halv timme och lyssna på den tröga föreläsningen på grekiska. Kompendiet framför dig är också på grekiska. Till och med dina grekiska kompisar tappar intresset efter en halv timme. Sen när föreläsningen äntligen slutar skall du göra ett pararbete om det ni just gått igenom. Du har snappat upp två ord av föreäsningen Hong Kong och något som kunde betyda trend. Visst känner du dig redo för att göra ett pararbete?

Precis så här såg min skoldag ut igår. Bara att föeläsningen gick på finska och inte grekiska, men jag skulle ha förstått precis lika lite om den gick på grekiska.

Jag har fortfarande ingen aning om vad föreläsningen handlade om. Men något om trender och något om Hong Kong.
Ni förstår kanske att jag ser såå framemot morgondagens finska föreläsning! *NOT*Söndag.

I går kväll hade vi överraskningsfest för Malin som gick och blev 20 år. Vi började med otroligt god mat på amarillo och avslutade hemma hos oss. Riktigt rolig kväll!

Vi var ett varv till loppiset idag och städade upp bordet. Jag tror jag skall säga upp det imorgon. Har inte så mycket grejer kvar. Så imårgon blir det att sänka priset på de sista grejena och hoppas att de åker före onsdag.


http://www.findit.fi/fin/search/89804.htm#topofpage
Evelina vill! Hon är intresserad!


Nikon D3000

Hade Felicias nya kamera lånad här om dan för att göra en skoluppgift. Och jag bara måste passa på och ta kort på ALLT! Roligt att ta kort med en kamera som inte alla bilder blir svarta med! :) Min egen digikamera börjar bli bättre begagnad (typ 4år, och den var billig redan då + att den legat på bottnen av min handväska lika länge som jag haft den) Så om man har tur kanske man nätt och jämt ser vad fotografierna föreställer! Man måst ha lite fantasi bara! :P Så det blev en hel del taget då jag hade Felicias kamera.  Här kommer två av bilderna jag tog.

Lägg märke till belysningen Anders fixat på vardagsrumms väggen. Kanske dom lär sej nåt i teknis ifa! ;)
Morr..

Evelina hatar photoshop!! Eller så är det photoshop som hatar Evelina.

En bra dag!

Jag var så nervös så jag höll på att kissa i byxan idag. Jag skulle nämligen besikta bilen! Medan pärlan var med besiktningskvinnan satt jag och funderade på alla möjliga fel och brister min stackars bil kunde ha, och vad det skulle bli att kosta att fixa alla dessa fel. 25€ för att besikta om den +XXX€ = ALLT FÖR MYCKET! Men den gick igenom! Och prickfritt!!! Inte ett dugg klagade besiktaren på! Snacka om att jag blev glad! :D Jag börjar mer och mer förstå att den där bilen var ett riktigt kaap!! I LOVE IT! <3

Så för att fira detta glädjebudskap gjorde vi hemgjorda hamburgare (igen). MYCKET godare än köpis!En annan kul grej är att André&Malin skall flytta till vasa! De ska bli så skönt att ha närmare till dem!! :)
Idag är en bra dag!


Pust.

Pust, kom just från vargberget. Jag och J var och skida och pulka. Trots att det var -14 grader blev det inte alls kallt. Nice med korv och saft efter nån timme i backarna. Uppfriskande . :) Ja, de va den vinterns motion. :P

Närpes here i come!

Skall just sätta mig i bilen och påbörja min färd mot Närpes. Men det blir två stopp på vägen. Först Adam & Ewa loppiset för att städa upp på mitt bord. Sedan ett varv via Bergö och få mej klippt. Men därefter är det nog raka vägen till Närpes som gäller.
Bye Bye! :)

Klipp klipp

Oj va roligt det kan vara att få klippa och färga lite hår ibland! Speciellt när man får träffa kompisar man annars
inte träffar ofta! Och imorgon skall jag få åka och få mig själv klippt. Till världens bästa frisör. Ni hittar henne på Hår &Häpna på Bergö. Rekommenderas stark! Tack och godnatt!Jag har tråkigt.

Och ingenting lockar. Jag har inte ens lust att gå och köpa godis. Dålig dag med många små motgångar.

*bensinen i bilen tog slut, vilket resulterade i att jag måste tanka, vilket jag ogillar starkt!
*det var kallt ute
*jag var hungrig när skolan slutade fast jag åt lunch i skolan. (betalar 2,60€ för en lunch man inte ens hålls mätt på en timme! Består maten av 100% vatten eller?!)
*tidningshållaren jag skulle ha från minimani var slut.
*En lampa på bilen fugerar inte.
*Jag blev inte bjuden på en grej jag trodde jag skulle få åka på.
*Ingen vill köpa mina sjukiskläder jag använt en gång.
*Studiestödet kommer bara en gång i månaden
*Jag har inte mönstret på ett stickasockpar jag försöker sticka.

Tänk vad småsaker kan förstöra en dag.
Men småsaker kan också göra en dag bättre. Tex. att Anders hade bäddat sängen riktigt årdentligt idag när jag kom från skolan. :)


Jag har förlorat.

Ja har förlorat det tysta krig som pågått hos oss de senaste två veckorna. Jag var tvungen att städa bort kisskiss lådan tillsist. Jag har dragit ut på det så länge som möjligt så att min andra hälft skall bli påmind om katterna varje gång han sätter en fot i badrummet. Men nu klarade jag inte av stanken av gammal kattsand längre så jag städade undan det. Tillsvidare. Det sista som dör är hoppet sägs det.
 

Fast jag inte får en kisse har vi fått tillökning i familjen. Här är Elliot, Ellen, Ella och Elias.


En annan grej som just flyttat in hos oss är denna TV. Paret Anders köpte TV:n av hade världens sötaste hundvalp! En labrador! Men tyvärr var inte den tillsalu. :/ (ursäkta bildkvaliten)


Tiden går snabbt.

Ojdå, de har visst gått någon dag sedan sist.

Helgen har gått fort.
Fredag åkte vi till Närpes.  Klippte T(h)ea (vet ej om hon skriver med eller utan H.) och fick te och en massa godsaker. Resten av kvällen/natten gick åt att gosa med världens sötaste katter! <3 Va så roligt att se dem igen! Jag har verkligen saknat dem. Lördag åkte vi iväg till Jeppis på show. Sömmerskorna hade visning på kläderna de sytt. Riktigt nice! Jag vill också sy! Efter showen blev det kaffe hos Anders kusin nr 1. Och därefter en snabbvisit hos kusin nr 2. :) Idag har jag gått på stan med Jonna. Men som tur var så hittade jag inget att köpa!

Fick annars mina sockor färdiga inatt. Så nu får jag börja på ett par knälånga med mönster. Får se hur det går. Har inte stickat med mönster förr.

Någon som känner för att besikta min bil? Och reparera den ifa den inte går igenom?  :) Evelina börjar bli nervös.


Ungskorv&Potatismos

Ja, ungskorv med lök, tomat och potatismos lagade vi i går tilsammans med Hampus och Mli. Låter kanske inte så exotiskt och gott men det var förvånansvär smarrit faktiskt. Och när jag är hungrig äter jag allt. Utom blodbrödssoppa.

                                          En udda bild på mig och Mli från ett udda fest.Imorse när jag satt och läste vasabladet och just skulle gå ut och skrapa av bilen fick jag ett meddelande där det stod att dagens lektioner var inställda pga sjukdom. Jaha, vad gör man då idag? Finns inte mycket man kan göra utan vatten. Vattnet i vår lägenhet är av idag IGEN. Hela den här veckan kl 07.30-15.30. Och månda, tisda nästa vecka. Enorm irriterande då man är ledig mycket. Tänkte först jag skulle diska men hur diskar man utan vatten? Sedan kläckte jag den ytterst fenomenala idén att städa. Men hur städar du utan vatten? Okej, dammsuga men känns onödigt att dammsuga om man inte kan torka dammet på samma gång. Och jag vill tvätta kläder vilket inte heller går! Och igår skulle jag färga Julias hår, men det gick ju inte heller utan vatten. Flytta aldrig in i ett hus där det skall rörrenoveras!! Renoveringen har hållit på i ett år nu och är långt ifrån färdigt!


Adam&Ewa

Äntligen har jag städat ur garderoberna och alla köksskåp på allt skräp som jag aldrig använder. Skönt. Och på torsdag får jag föra allt till Adam&Ewa loppiset. Får hoppas att det finns någon som är tillräckligt dum för att köpa allt skräp bara.

Det är tomt utan katterna. Jag vill ha en katt. Men Anders vill inte riktigt ge med sig. Men jag tänker inte städa bort kattmaten och kattlådan. Ett tyst krig. :)

Julia var just och klippte sig så nu har jag äntligen lite pengar! Så kanske jag skall skämma bort mig själv och gå och köpa lite godis? Det är ovanligt läge sedan jag ätlit godis nu. Över en vecka. Hm.. Tror bestämt jag skall gå till Sale.


RSS 2.0